Почитателите скърбят за смъртта на известния гръцки певец Василис Карас. Той

...
Почитателите скърбят за смъртта на известния гръцки певец Василис Карас. Той
Коментари Харесай

Завесата падна за най-великия гръцки певец на нашето време: Трогателно сбогуване на феновете на Василис Карас

Почитателите скърбят за гибелта на известния гръцки певец Василис Карас. Той умря на Бъдни вечер на 70-годишна възраст след дълга и тежка битка с рака.

Василис Карас е обичан от мнозина и в България, а песента му Fenomeno се трансформира в неоспорим шлагер у нас. Пълнил е нееднократно зала „ Арена Армеец “ в София с огромните си концерти.

Краят на една ера... Така стартира трогателното прощаване на почитателите на артиста на страницата му във Facebook.

Той си отиде на 70 години

Ето какво още написаха те:

Завесата падна за най-великия гръцки национален артист на нашето време! Тази вечер, в следобеда на 24 декември, на Бъдни вечер, обичаният ни Василис Карас ни напусна вечно. От през днешния ден изпълнителят, който всички обожавахме, ще бъде дружно с други велики персони - Стратос, Стелиос, Рита, Никос Папазоглу, Димитрис Митропанос...

Загубата на Василис е огромна, само че би трябвало да намерим метод да преодолеем шока и да подкрепим фамилията му. Той беше освен добър артист, само че и популярен човек, който помагаше на доста хора в работата и отвън нея! Щедър в работата и в живота, към сътрудниците си и към елементарните хора.

Василис в никакъв случай не се е стремял към самореклама, в никакъв случай не се е поставял над своите остарели и млади сътрудници. Той беше един от артистите, които освен не държаха хората на разстояние, само че и търсеха контакт с тях. Ето за какво с неговата подкрепа се роди един от най-големите фенклубове, който се трансформира в един от най-големите в Гърция, в случай че не и най-големият, а вратата му беше постоянно отворена! Когато ни видеше, поздравяваше децата ни! Прегръдките му бяха също толкоз отворени за нови и остарели сътрудници и неслучайно той построи мощни другарства в сектора!

През последната година и половина той водеше мощна, само че неравна борба с рака. Бореше се доста самоуверено, като още от първия миг осъзнаваше изцяло положението си! Василис Карас може и да го няма, само че към момента е тук...! Той постоянно ще бъде тук!!!! Чрез неговите песни и спомените, които сме основали през годините! С него направихме най-хубавите пътешествия и постоянно ще ги вършим! Гордеем се и за нас е чест, че той ни даде правото да го познаваме! Обещаваме, че ще продължим да разпространяваме творчеството и наследството му, което ни остави, с цел да могат бъдещите генерации да го опознаят посредством нашите прекарвания!!!

Тялото на Василис Карас ще бъде положено за поклонение във вторник, 26 декември, в църквата „ Агия София “ в Солун от 9 до 13 ч. Погребението на артиста ще бъде в родния му град Кокинохори, Кавала, в сряда, 27 декември, в 12 ч., а желанието на фамилията е вместо венци да се поддържа детският клуб " Флога ".

Ексклузивно изявление с Василис Карас

Кой е Василис Карас?

Василис Карас е гръцки музикант, прочут с присъщия си бездънен глас и любовната поезия в текстовете си. Рожденото му име е Василис Кесоглидис.

Роден е в село Сърли (Кокинохори), което се намира покрай Кавала. На 10-годишна възраст дружно със фамилията си се реалокира в Солун. На 6 юли 1969 година, когато е на 16 години, излиза за пръв път да пее на огромна сцена в нощно заведение в един от кварталите на Солун.

Василис Карас е женен и има две деца.

Припомнете си изявление на Петя Дикова с артиста през 2017 година, когато имаше огромен концерт в зала " Арена Армеец ":

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР